Stop Loss politika

Take profit

A take profit megbízást a kilépés meghatározására használják, amikor a devizaárfolyam kedvező irányba mozog. Ha úgy véli, hogy egy devizapár árfolyama egy adott szintre fog emelkedni vagy csökkenni, de nem tudja, hogy azt követően milyen irányba tart majd, a take profit megbízás lezárja a kereskedést, amikor a deviza eléri azt a pozíciót.

Példa:

Ha 1,33000 árfolyamon vásárol eurót, és az árfolyam növekedésére számít, megadhat egy take profit megbízást annak 1,3350 árfolyamon való eladására. Amikor a piac eléri az 1,3350 árfolyamot, a take profit megbízás teljesül, a pozíció lezárul.

Stop loss megbízás

A stop loss megbízással a kereskedők a kedvezőtlen kereskedés kilépési pontját jelölik meg, amikor meghatározzák a kockázatukat és annak megfelelően ellensúlyozzák a kereskedésüket. Ez bizonyos szintű biztonságot jelent a kereskedőknek, azaz nem veszítenek többet annál, amelyet megengedhetnek maguknak, ha csökken a piaci pozíció. *

Példa:

Ha 1,3300 árfolyamon vásárol eurót, és az árfolyam csökkenésére számít, stop loss megbízást adhat annak 1,3250 árfolyamon való értékesítésére. Amikor a piac eléri az 1,3250 árfolyamot, a stop loss megbízás teljesül, a pozíció lezárul.

Limitáras megbízások

Limitáras megbízással pozíciót (vagy kitettséget) nyitnak meg egy megbízással egy szimbólum kívánt árfolyamon való vételére vagy eladására. A limitáras megbízás szerint a kereskedő a piaci árnál jobb áron kíván vásárolni vagy eladni.

Példa:

Az EUR/USD árfolyam 1,33. Ha a kereskedő EUR/USD vételt kíván, amikor az árfolyam kedvezőbb a vételhez, egy limitáras megbízást adhat arra, hogy az EUR/USD vételt 1,32 árfolyamon bonyolítsák le.

A stop limit megbízással pozíciót (vagy kitettséget) nyitnak meg egy megbízással egy szimbólum kívánt árfolyamon való vételére vagy eladására. A stop limit megbízás szerint a kereskedő a piaci árnál alacsonyabb áron kíván vásárolni vagy eladni.

Példa:

Az EUR/USD árfolyam 1,33. Ha a kereskedő EUR/USD vételt kíván, amikor az árfolyam kevésbé kedvező a vételhez, egy limitáras megbízást adhat arra, hogy az EUR/USD vételt 1,34 árfolyamon bonyolítsák le.

If Done megbízás

Az If Done megbízással limitáras vagy stop megbízást adnak, ha a piac elér egy adott pozíciót, és egy adott vétel vagy eladás történik. Ha ez bekövetkezik, az If Done megbízás meghatározza a jövőbeli limiteket a kiválasztott árfolyamra.

Példa:

A piaci árfolyam 1,3300. A vétellel kapcsolatban limitáras megbízásra akkor kerül sor, ha a piac elér az 1,3200 árfolyamot. Az If Done megbízás beállítható stop loss megbízás megadására 1,3100 árfolyamon és take profit megbízás megadására 1,3300 árfolyamon, ha az euró vétele 1,3200 árfolyamon történik.

*Az árfolyam intenzív ingadozása esetén a stop loss megbízást a kereskedő számára lehető legjobb árfolyamon teljesítik, amely meghaladja a stop loss limitet. Ez történhet a piaci órák alatt vagy akkor, amikor a piac zárva tart az adott áru vagy deviza esetében. Ezen helyzetekben a megbízás teljesítése a lehető legközelebbi piaci árfolyamon történik a teljesítés során. Egy megbízás/ limit nem garantálja azt, hogy a megbízást az adott árfolyamon teljesítik.